Lectii de echitatie pentru incepatori

Lectii  de  echitatie pentru incepatori!

Centrul de echitatie ” Spiritul Cailor ” este situat in Poiana Brasov ( Poiana mica langa cabana Junilor ) la numai 15 minute de Brasov , pe un platou inconjurat de brazi si linistea naturii. Daca va doriti sa evadati din agitatia si poluarea cotidiana va asteaptam la centrul nostru  unde puteti sa luati lectii de calarie pentru incepatori sau va puteti plimba pe nenumarate trasee , prin paduri de conifere si foiase , pe dealuri si campii pline de flori si verdeata .

O plimbare de 60 minute costa  50 RON .

Invata sa calaresti , descopera o lume inedita  si simte aventura !

Va oferim cursuri de initiere in echitatie pentru copii si adulti de 10 sedinte dupa cum urmeaza:

La noi, o sedinta de initiere dureaza 60 de minute iar recomandarea ar fi ca un incepator sa faca cel putin 2 sedinte pe saptamana. Cei care fac doar initiere au nevoie de 1-2 luni pentru a învata sa calareasca, pentru a putea merge singuri cu calul, pentru a face un trap sau un galop corect.

Avem un singur tip de abonament care il numim ABONAMENT COMPLEX .

Pretul abonamentului complex este de 700 ron si cuprinde 10 lectii in care se vor preda notiuni teoretice despre cai , se vor face exercitii de gimnastica cu chinga de voltija ( pentru gasirea echilibrului dintre cal si calaret) , se va invata pozitia corecta pe cal , pasul , trapul la lonja , galopul iar la final se va da un test de 15 intrebari din materialele printate pentru cursanti ( daca doriti si dumneavoastra ) .Instructorul se va ocupa doar de o singura persoana in cadrul lectiei de echitatie.

Daca optati pentru abonamentul complex  veti beneficia la sfarsitul cursului de o sedinta foto facuta de fotograf profesionist si veti primi fotografii printate si un dvd personalizat cu poza dumneavoastra si print pe disc .

Fotografii din cadrul unei sedinte foto  :

IMG_1792 IMG_1806 IMG_1803

 Care este diferenta dintre o plimbare calare si o lectie de echitatie? Cum se vor desfasura lectiile de echitatie in cadrul abonamentului :

Plimbarea in natura prin padure sau pe dealuri este o plimbare la pas pentru incepatori , trap si galop pentru cei avansati. Pretul este de 50 ron  si se pleaca in grupuri de cate 2 pana la 9 calareti.

 O lectie de echitatie se face individual cu  un  instructor care se ocupa de o singura persoana.Exista o programa bine structurata pentru invatarea calariei.O sedinta dureaza 60 minute .

La fiecare lectie se primeste un suport de curs . Cu cat vom inainta in programa cu atat materialele de curs vor fi mai complexe.Se vor invata notiuni esentiale despre cai : principalele rase de cai , colorit , mersurile cailor , harnasamente , sanatatea calului , ingrijire si alte lucruri esentiale pentru cunoasterea acestor nobile animale precum si un dictionar cu termeni specifici echitatiei.

La fiecare lectie de echitatie vom avea 10 minute de teorie apoi 50 minute de practica .

chinga-din-piele-pentru-voltijePractica incepe cu exercitii la voltije ( fara scarite- vezi imaginea alaturata ) 3-4 sedinte  apoi lucrul la sa fara scarite , exercitii la lonja si ultimele exercitii fara lonja sub supravegherea atenta a instructorului . Se vor invata succesiv pasul , trapul , galopul  in padoc iar apoi se va da un examen final atat practic cat si teoretic ( pentru doritori ).

Tot in cadrul cursului de initiere pe langa lectiile oferite veti mai beneficia de anumite exercitii de dresaj natural  (fara frau si fara zabala in gura calului)  pe care le veti face dumneavoastra  , exercitii de apropiere intre cal si calaret necesare pentru armonia si lucrul in echipa cu calul ales.

IMG_0568 IMG_0567 IMG_0566 IMG_0565 IMG_0564 IMG_0557 IMG_0558 IMG_0559 IMG_0560 IMG_0563 IMG_0556 IMG_0554 IMG_0552 IMG_0551 IMG_0553 IMG_0547 IMG_0546 IMG_0545 IMG_0549 IMG_0550 IMG_0544 IMG_0543 IMG_0542

Cum spune si actorul si dresorul de cai Denis Stefan : ” Dresajul natural este o alta solutie la metodele clasice de dresaj al calului. Trebuie sa conştientizăm că el poate deveni nu numai un vehicul, care să ne poarte spre scopurile noastre, oricare ar fi acela, ci şi un partener şi un prieten. “

Lectiile de echitatie sunt total diferite fata de plimbarile calare. Veti invata sa calariti corect si veti deprinde baza in echitatie . Totul depinde de concentrarea si perseverenta dumneavoastra.

Va asteptam sa invatati sa calariti , sa cunoasteti aceasta taina a calariei si  sa va bucurati de natura intr-un mod sigur si corect !

Pentru rezervari plimbari in natura sau lectii de echitatie sunati la numarul : 0722760016 sau 0721599987

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s